Ankie Wijnja

In actie komen tegen alvleesklierkanker is van levensbelang

( Member of team: Team Ankie )

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Laat dat nou net mij zijn overkomen. 2 november 2020 kreeg ik dat verschrikkelijke bericht. Na chemo's en bestralingen voel ik me nog steeds redelijk goed! Daarom ga ik op 30 oktober met vrienden en familie 15 km lopen, een andere groep gaat 25 km fietsen. We maken er een mooie herinnering van!

Per jaar overlijden er ruim 2.800 Nederlanders aan deze ziekte. De diagnose is zo goed als een doodvonnis vanwege de schrikbarend slechte prognose; na 5 jaar is slechts 9% van de patiënten nog in leven.Als de ziekte behandeld kan worden heeft het vaak een enorme impact op de kwaliteit van leven. Voor deze patiënten strijden wij. Een hoopvolle strijd, met steeds meer fantastische instrumenten en manieren om ziekten eerder op te sporen.

Alleen samen maken we oplossingen mogelijk. Medestrijder worden? Wil je mij helpen? Met een donatie steun je mijn actie en het werk van het Deltaplan Alvleesklierkanker. Elke bijdrage telt!

30/10/2021
20:55

Anton & Jessica

View all

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Met baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek wil het Deltaplan Alvleesklierkanker hier verandering in aanbrengen. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.