Alineke Polman

HELP MEE!

( Member of team: Whipple )

Een gewone avond van een gewone werkdag verandert plotsklaps in een nachtmerrie voor mij, mijn kinderen en allen die mij lief zijn. Totaal onverwacht. Een tumor op de alvleesklier, mijn alvleesklier. In mijn lijf, mijn lichaam. Van gezond naar doodziek in een paar uur....

Het is moeilijk te beschrijven wat dit teweeg brengt, al heb ik een poging gedaan (http://avanalineke.wordpress.com).  Ik heb me vastgehouden aan mijn kinderen, mijn familie en elk sprankje hoop dat voorbij kwam. Tot nu toe heb ik geluk gehad. Geen garanties voor de toekomst, wel de kans iets moois te maken van wat die toekomst nog brengt. Dat gun ik iedereen die hiermee te maken krijgt. Daarom hoop ook ik 30 oktober in actie te kunnen komen.

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Per jaar overlijden er ruim 2.800 Nederlanders aan deze ziekte. De diagnose is zo goed als een doodvonnis vanwege de schrikbarend slechte prognose; na 5 jaar is slechts 9% van de patiënten nog in leven. Als de ziekte behandeld kan worden heeft het vaak een enorme impact op de kwaliteit van leven. Voor deze patiënten strijden wij. Een hoopvolle strijd, met steeds meer fantastische instrumenten en manieren om ziekten eerder op te sporen. Alleen samen maken we oplossingen mogelijk. Medestrijder worden? Wil je mij helpen? Met een donatie steun je mijn actie en het werk van het Deltaplan Alvleesklierkanker. Elke bijdrage telt!

30/10/2021
21:50

Eefke

View all

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Met baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek wil het Deltaplan Alvleesklierkanker hier verandering in aanbrengen. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.