In actie komen tegen alvleesklierkanker is van levensbelang

Esther de Graaff

( Lid van team: The E Team )

van totaal € 500 (128%)

Mijn zus heeft alvleesklierkanker, meer dan 2 jaar geleden werd de diagnose gesteld. De prognose was zeer slecht. Maar wonder boven wonder is ze nog steeds bij ons waar we natuurlijk superblij mee zijn!

Het is erg om te moeten zien wat zo iets doet met je zus, haar man en kinderen. De enorme achtbaan van ziekenhuisbezoeken, scans, meer onderzoeken en behandeling waar je dan in belandt, is vreselijk! Om als moeder van 2 tieners te moeten horen dat je je kinderen niet volwassen kan zien worden is een verschrikking. Om als tiener te horen dat je moeder binnen nu en een jaar gaat overlijden is niet in woorden uit te drukken zo rampzalig! Om als man zonder je vrouw en moeder van je kinderen verder te moeten is een verschrikking. Ik kan me niet voorstellen hoe erg dit is, ik heb het alleen als toeschouwer gezien en vanaf de zijlijn kunnen steunen en aanmoedigen. 

Op 30 oktober kan ik meer doen dan alleen vanaf de kantlijn aanmoedigen. Ik ga mee doen aan de challenge door 25 km te gaan hardlopen. Veel meer dan ik ooit heb hard gelopen, maar vergeleken bij alle chemo, nare onderzoeken, spanning van de uitslagen van die onderzoeken die alle mensen met alvleesklierkanker moeten doorstaan, peanuts natuurlijk.

Wil jij helpen en bijdragen aan deze strijd tegen alvleesklierkanker, wil jij me sponsoren? Met een donatie steun je mijn actie en het werk van het Deltaplan Alvleesklierkanker. Elke bijdrage telt! 

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Per jaar overlijden er ruim 2.800 Nederlanders aan deze ziekte.De diagnose is zo goed als een doodvonnis vanwege de schrikbarend slechte prognose; na 5 jaar is slechts 9% van de patiënten nog in leven. Als de ziekte behandeld kan worden heeft het vaak een enorme impact op de kwaliteit van leven. Voor deze patiënten strijden wij. Een hoopvolle strijd, met steeds meer fantastische instrumenten en manieren om ziekten eerder op te sporen. Alleen samen maken we oplossingen mogelijk.